Urasli nokat

Uzroci urastanja: nepravilno rezanje noktiju, nošenje neudobne obuće, mehaničke povrede, iskrivljeni hod zbog problema kralježnice, gljivična oboljenja, genetska predispozicija…..

Rezultat: bol i otekline, moguća bakterijska infekcija mekog tkiva (obratiti se liječniku, a u konačnici i kirurgu ovisno o težini stanja).

Urasli nokat može se uspješno liječiti primjenom korektivnih kopči i špangi kojih u ponudi na tržištu ima nekoliko vrsta.

U Centru Taban terapija liječenja uraslih noktiju izvodi se ugradnjom korektivne špangice pod nazivom B/S španga njemačkog proizvođača i tvorca spomenutih špangi dr. Bernarda Stolza. Špangica je izrađena od sintetičkih staklenih vlakana koja joj omogućuje nevjerojatnu stabilnost i elastičnost i lakoću primjene.

Tanka je i blijedo mliječne boje čime se uklapa u oblik noktiju i praktički je nevidljiva. Lijepi se preko nokta posebnim ljepilom, a može se  i prelakirati.

Ugrađena B/S španga  

Terapija traje minimalno 6 mjeseci do godine dana koliko je potrebno da novi nokat izraste od korijena do vrha. No, klijent već nakon ugradnje špange kroz tjedan dana može osjetiti olakšanje u smislu pritiska nokta u okolno tkivo i olakšanog hoda. Prvi pomaci mogu biti vidljivi kroz tri do četiri mjeseca.

Potpuni ispravak nokta INDIVIDUALAN je proces koji traje mjesecima, ali uz upornost i strpljivost  rezultat je isplativ.

KONAČNI REZULTAT JE PRAVILAN NOKAT KOJI NE URASTA.