logo

Taban - Vježbe

Ljudsko je tijelo stvoreno za kretanje što osigurava zdravlje zglobova. No, današnji način života ili smanjuje mogućnost kretanja ili pak dovodi do pretjerivanja. Takvim načinom života naš sustav organa za pokretanje postepeno trpi nastajanje oštećenja ili pak propadanje mišića odgovornih za stabilizaciju i dinamičnost kretnji. Stoga je važno, u cilju prevencije bolesti ili oporavka, pravilnim vježbanjem posvetiti se svojem fizičkom i psihičkom zdravlju.

When it comes to health and well-being, regular exercise is about as close to a magic potion as you can get.

Tich Nhat Hanh

Upravo u tom cilju Centar Taban primjenjuje vježbe bazirane na tzv. funkcionalnom treningu kroz stato-dinamičke vježbe odnosno vježbanje stavom i snagom vlastitog tijela uz primjenu majnjih rekvizita.

Vježbe se preporučuju svim dobnim skupinama i gotovo da za njih ne postoje kontraindikacije. Svaka se vježba na određeni način može prilagoditi svakoj osobi ovisno o njenim problemima, već postojećim bolestima ili poteškoćama.


Polaznici vježbaju u dvorani ugodne temperature s mogućnošću prirodnog provjetravanja kao i prirodnim osvjetljenjem ili ugodnim ambijentalnim svjetlom. Vježbe se izvode na profesionalnim prostirkama od protukliznog materijala koji poprima temperaturu prostorije i posjeduje amortizirajuća svojstva. Stoga vježbanje čine ugodnim bez iritacije kože ili stvaranja natisaka na zglobovima i kralježnici. Za polaznike kojima spuštanje na pod predstavlja problem, osigurani su povišeni ležajevi.

Taban prostor za vježbe
Provode se u malim grupama od 6 - 7 polaznika. Takav način rada pruža fizioterapeutu mogućnost temeljitije kontrole i korekcije svakog polaznika ponaosob, bez obzira što se radi o grupi. Zato se svaka vježba djelomično može prilagoditi pojedinom vježbaču posebno ovisno o njegovoj problematici.
Podrazumijevaju osobni tretman s fizioterapeutom “jedan na jedan”. U to vrijeme fizioterapeut posvećen je isključivo VAMA I VAŠEM PROBLEMU te željama ili potrebama. Takav tretman pod stručnim vodstvom svakako se preporučuje osobama koje u podlozi imaju liječenje od nekih bolesti ili netom poslije povreda, kao priprema za operaciju ili nakon operacija, te paralelno s fizikalnim terapijama.
Podrazumijevaju savjetovanje i razgovor s fizioterapeutom uslijed kojeg možete dobiti odgovor na Vaša pitanja i nejasnoće vezane za specijalističke i dijagnostičke preglede (RTG, UZV, MR) te preporuku u kojem smjeru krenuti u cilju rješavanja problema, kome se dalje obratiti, kako si pomoći najlakše sam te u skladu s Vašim željama dogovoriti tretmane i terapije u našem Centru.
Ukoliko niste u mogućnosti dolaziti u naš Centar na grupne ili individualne vježbe, naučiti ćemo Vas kako na pravilan način raditi vježbe kod kuće, na što je potrebno obratiti pozornost a što morate izbjegavati bilo da se radi o cijelom tijelu ili samo određenom segmentu. Broj dolazaka nije ograničen već se prilagođava Vašoj želji i mogućnostima što omogućava praćenje Vašeg napretka kao i ovisno o tome nadogranju novih i zahtjevnijih vježbi


Cjenik vježbi

Usluga Trajanje Cijena
(1/1 s fizioterapeutom) 30 min 80.00kn
Individualne vježbe 45 min 130.00kn
Grupne vježbe (45 minuta - 6 polaznika) 2 x tjedno 300.00kn/mjesec
Konzultacije s fizioterapeutom 80.00 kn