logo

Taban - Dodatne usluge

Radi se na švedskom inverzijskom stolu na način da se osoba fiskira u području gležnjava te se postepeno spušta “naglavačke” odnosno preko osovine inverzijskog stola glavom prema podu, a nogama prema stropu. Radi se postepeno bez naglih kretnji, u početku vrlo malo (10°- 15° ispod horizontalne linije), a kroz nekoliko tretmana sve niže i niže (do max. 45°- 60°). To je položaj u kojem se svakodnevno negativno djelovanje sile teže na tijelo (posebice zglobove) koristi upravo u suprotnom smjeru pretvarajući ju u silu istezanja. Ovim se postupkom istežu i opuštaju sve elastične strukture u našem tijelu, smanjuje se napetost i proširuje inače nabijeni prostor između zglobova te se također povoljno djeluje na krvožilni i dišni sustav poboljšavajući protok krvi, opsrkbu tkiva i mozga kisikom i potiče čišćenje pluća od nakupljenog sekreta.

Tretman prati fizioterapeut te uz pomoć djelovanja istezne sile dodatno poravnava tijelo postavljajući klijenta u pravilniji položaj te time postepeno ispravljuje nepravilne zakrivljenosti kralježnice, zdjelice i ostalih struktura tijela. U toku samog tretmana dodatno možemo raditi vježbe jačanja mišića i stabilizacije zglobova, vježbe disanja i drenažu pluća te masažu napetih i skraćenih mišića.

Ovaj tretman je idealan za osobe koje svakodnevno dugotrajno stoje i/ili sjede, osobe sa iskrivljenjima kralježnice (posebice kod djece), kod zglobnih i mišićnih ukočenja te degenerativnih procesa u zglobovima. Gotovo odmah po tretmanu osjeća se rasterećenje u nogama i poletnosti u hodu
Koriste se u svrhu liječenja i rehabilitacije, najčešće kod kroničnih oboljenja, akutnih upala i povreda, pre- i postoperativno. Od velike je koristi paralelno ih primjenjivati uz masažu i tjelovježbu.
To je tretman masaže ledom koji se provodi u trajanju od 3 do 8 minuta najčešće na otečeno ili bolno područje u kombinaciji s individualnim vježbama. Nakon masaže ledom počinje se s intenzivnim radom u segmentu koji tretiramo iz razloga što se ledom izravno djeluje na receptore za bol te se tako smanjuje prag podražljivosti odnosno smanjuje bol što nam omogućuje lakši pristup izuzetno bolnom području nakon svježijih povreda, akutnih upala i slične problematike.
Uslijed masaže ledom krvne žile se sužavaju a potom se intenzivno i naglo šire te propuštaju velike količine krvi u rashlađeno područje kao reakciju tijela na očuvanju od hladnoće što omogućuje dovod potrebnih hranjivih sastojaka u inače slabije opskrbljeno područje istim i ubrzanu odvodnju nakupljenih štetnih tvari. Tako se krio tretmanom smanjuje upalna reakcija i oteklina kao i mišićna napetost te se omogućuje olakšani rad u zglobu u smislu vježbi.
Kombinira se u par faza i izvrstan je u njezi kože ruku i nogu naročito kod osoba s izrazito suhom kožom i koje su puno u doticaju s raznim kemikalijama. Nakon dezinfekcije i manikure/pedikure radi se peeling kože čime se skidaju odumrle stanice kože i potiče cirkulacija; zatim se ruke/noge tretiraju toplim parafinom i umotavaju u foliju i ručnik te tako odmaraju narednih 10-15 min.
Toplina u ovom postupku otvara pore na koži potičući mikrocirkulaciju gornjeg sloja kože te izvlači vlagu iz dubljih slojeva kože na površinu. Tako prirodno hidratizirana koža idealno je pripremljena za krajnju fazu - nanošenje hranjive kreme.
Ukoliko niste u mogućnosti dolaziti u naš Centar na grupne ili individualne vježbe, naučiti ćemo Vas kako na pravilan način raditi vježbe kod kuće, na što je potrebno obratiti pozornost a što morate izbjegavati bilo da se radi o cijelom tijelu ili samo određenom segmentu. Broj dolazaka nije ograničen već se prilagođava Vašoj želji i mogućnostima što omogućava praćenje Vašeg napretka kao i ovisno o tome nadogranju novih i zahtjevnijih vježbi
Taban dodatne usluge

Cjenik dodatnih usluga

Usluga Trajanje Cijena
MAGNETOTERAPIJA 30 min 60.00 kn
UZV - (Dubinska mikromasaža tkiva) 5 min 20.00kn
10 min 40.00kn
TENS 20 min 40.00 kn
Terapija LASERom 15 min 50.00kn
20 min 60.00kn
Elektrostimulacija mišića (ES) 10 min 30.00kn
20 min 50.00kn
Inverzijsko istezanje tijela 40.00kn
Krio tretman 30.00kn